Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2008 16:45 - Децата ,които пораснаха твърде рано.
Автор: alexbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8702 Коментари: 15 Гласове:
0

Последна промяна: 04.04.2008 18:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      Да за съжаление българските деца порастват прекалено рано.Не са им чужди много от пороците на новото време на така възхвалявания 21 век.Питам  се защо ние  като общество не се заемем с тяхното морално израстване ,ами ги оставяме на медийното пространство да си запълва програмата и уж да отразява  общественото  мнение.
         Самата аз съм на 24 години твърде малко, но все пак и аз ще съм родител някога и ще искам най -доброто за моето дете.Искам да израсне в среда в която не всичко е толкова черно,отчайващо.Където децата не получават добро образование,живеят в страх ,омраза,болка.
         Моето детство беше прекрасно. Имам добри родители,роднини , приятели- заобиколена от любов.Тръгнах на училище беше забавно  . Точно тогава не си давах сметка ,но сега знам.Ние бяхме първите деца ,който не бяха пионерчета или чавдарчета ,не беше задължително да носим униформи ,навлезе обръщението госпожо и т.н.Това са детските ми впечатления твърде малко ,но какво разбира едно дете от политика.След като вече поотраснахме стана много модерно да се бяга от час , гримиране, целувки в междучасията,пушене и това беше нещо ново, трябваше да се пробва -все пак всички какички и батковци го правеха. Въпрос на време беше и ние да започнем.И да  и аз си мислех ,че като запаля цигара ще съм пораснала вече ,ама не беше така.В началното училище бях пълна отличничка ,отдаваше ми се ученето (ама много  мразех математиката).В гимназията бях заета с новата си компания доста по отворени от мен да ходим по барчета и т.н. После като поотраснахме дискотеки ,алкохол .Бях позанемарила учението , но слава богу ми дойде акъла и се стегнах.Е всеки си има своите прегрешения.Все пак съм благодарна ,че имаше кой да ме напътства .Никога не ми е идвало на ум да консумирам наркотици или да проституирам слава богу.
Често си мисля :Ами ,ако се  бях  родила например 10 години по рано?Как ще протечеше животът ми ? Със сигурност по различно или не!Може би вече щях да имам деца и да си задавам същите въпроси или ......................... Незнам ,защото не съм живяла по това време всъщост била съм родена ,но  все пак твърде малка.
Затова се запитах : Ами ,ако се бях родила 10 години по късно ? Където имаме демокрация ,ама не точно .Ще отрасна в страна ,къде на някои всичко им е позволено.От малка ще опазнавам света , а той ще изглежда така:
"1.Най -близкото ми приятелче с ,което толкова много лудувахме пред блока, вече не излиза .Защо?Защото някакъв педофил си играл с него, ама мама неможа да  ми обясни  как .
2.Вчера отидох на училище ,но госпожата я нямаше .Оказа се ,че един мерцедес е блъснал дъщеря и със сто километра в час ,без да иска.
3.Поканиха ме на купон .Беше много хубаво ,пихме , пушихме и гледахме порно .Мама казва ,че съм малка за тези неща  ,но аз не мисля така вече съм 5 клас, а и някои мои съченички вече са го правили.
4.Супер много съм развълнувана свалих си порното на любимата  ми певица.А и вчера е пяла в един клуб и й се е видяла гърдата.Тя е моят идол."
Мога да продължа с примерите ,но мисля ,че тези са достатъчно.Убедена съм ,че не всички си мислят това просто искам да покажа какъв пример за подражание  имат днешните деца и каква реалност ги заобикаля за съжаление.Това е много важно , защото все пак средата определя характера.
     Можеше и да не пиша за себе си ,но аз се опитвам да пиша за деца и е важно какво аз съм чувствала ,като дете, че съм една малка част от този преход.
      Според мен не е нужно всеки ден да се пише какво са направили днешните младежи.Те са деца в правото са да грешат , но ние сме тези, който да им показваме правилният път.Като казвам ние най -голямата отговорност се пада на родителите.След това на учители , на които аз съм много благодарна и имат главна  роля  в  тяхното  формиране като  личности.А нашата роля ,като  общество е да престанеме да си затваряме очите и да чакаме някой да ни оправи.
      Най-наложителни промени:
Аз лично бих се спряла основно към промяна на закона за образованието.Съвсем ясно се вижда , че там доста неща куцат .  Нека да не ги залъгваме с кифли и сок ,а им предложим една наистина действаща образователна система.Мотивирани учители , които да се заемат с децата поотделно.Как по точно ? Според мен един учител трябва да има около 15 може и 20 дечица .За да се занимава индивидуално с всяко от тях.Униформите също трябва да се въведат отново .Не само заради социалните различия, все пак всяка втора ученичка не се различава от една млада дама .Строг  контрол, дисциплина.И много спорт.Спортът формира характера,оформя се състезателен дух.Нека се възродят някои стари традиций.

Следващата промяна може би е по крайна ,но не може всяко дете свободно да си сваля от интернет порно и всякакви други извръщения.Трябва да се приеме закон , които да ефективен и наистина достъпа до такива сайтове да се забрани.Не само в интернет ,но и по телевизията (поне до 00:00).Ама не да се сложи надпис ЗАБРАНЕНО ПОД 18  ВЛЕЗ.

Продажбата на алкохол и цигари на непълнолетни.Трябва да се забрани наистина.Да не говорим за достъпа до заведения след 00:00 .Всички ще се съгласите ,че там не е за даца.
 
За продажбата на наркотици даже незнам какво да кажа .Всички тези убийци са протектирани от полицията ,правителство...........................Само незнам как си целуват дечицата вечер преди лягане,след като знаят, че са отнели дори и по коствен начин живота на много други.
При проституцията е същата работа .Роботила съм в хотел , но не съм очаквала ,че ще дойдат момичета - проститутки 89- 90 набор .Аз щях да припадна , изгоних ги ,но си навляках проблеми.Добре ,че шефа ми е свестен и не допуска такива личности и ме подкрепи напълно.Това са деца, а мен ме беше страх да съобща в полицията.Мисля,че е ясно защо.След време избухна скандал с някакъв сутеньор,как биел момичетата за да проституират пред погледа на цял град , а родителите ги е било страх да се намесят.Защото ли ?Ами плаща си.Моля се да не се случва на никое дете.
Такива са си за смъртна присъда .
    
Тези и още хиляди примери.Не децата , а ние сме виновни,че позволяваме да им причиняват това.



Гласувай:
0



1. анонимен - така се започва...
04.04.2008 17:01
... щом пишеш "Обедена", значи си си баш у правилната възраст ;)
Закачам се само. Поздрави ;)
цитирай
2. rgeorgiev - Уверявам те, че след 10-15 години ...
04.04.2008 17:11
Уверявам те, че след 10-15 години сегашните деца ще твърдят, че са имали прекрасно детство и че тогавашната младеж е пропаднала ;).
Поздрави и от мен :)!
цитирай
3. alexbg - :)))))))))))))))))
04.04.2008 17:21
Съжалявам за грешката сега ще се поправя.
цитирай
4. alexbg - Аз не твърдя това
04.04.2008 17:23
напротив за мен едно дете неможе да пробадне.Аз наблягам на другите фактори.
цитирай
5. lubima - за съжаление за много неща си пра...
04.04.2008 17:29
за съжаление за много неща си права!подкрепям те!!но едва ли с въвеждане на униформи и ученически час нещата ще се оправят!...Уви.....първо трябва възрастните да се вземат в ръце за да дават пример на подрастващите.а както гледам.няма светлина в тунела!!
цитирай
6. alexbg - :)))))))))))))))))
04.04.2008 17:37
Много си права .Аз знам ,че проблема е комплексен и не е толкова просто,но от някъде трябва да се започне.След като сте го прочели има малка надежда според мен.Благодаря
цитирай
7. maymi - alexbg
04.04.2008 18:42
Не така общо де :))
Моето хлапе е готино, приятелчетата му също.. Не пушат, не пият, имат свестни интереси и си прекарват времето и в игри с топка.
За онзи преддемократичен период, в който и аз бях дете, мога да кажа само, че имах съученици, които пушеха в шести клас (явно не е имало нужда от демокрация, за да си купят цигари), напиваха се и драйфаха след това. Някои крадяха, други се биеха до кръв (е, това не влизаше в централните новини), на трети житейската им философия беше "те тази ограда на вилата сине съм я откраднАл летва по летва от цеха, в който бачкам". После слушаха хисарски попове и сръбска чалга. Едно порно списание обикаляше всички класове...
А имаше и деца, които не бяха заразени с въпросните пороци.. Точно както и сега - въпрос на семейство, възпитание и нагласа на самото хлапе.
цитирай
8. informator - много точно си описла реалността,
04.04.2008 20:32
за съжаление.
И наистина е време сериозно да се замислим какво правим за децата си и за следващите поколения по принцип и какви примери им даваме.

ПОЗДРАВИ !
цитирай
9. alexbg - :)))))))))
04.04.2008 20:43
Благодаря много
цитирай
10. анонимен - ne e taka
04.04.2008 23:53
Taka e skъпа но като родиш,ще разбереш.
цитирай
11. alexbg - И какво
05.04.2008 00:01
ще разбера скъпи.
цитирай
12. nessa - Браво!
05.04.2008 00:23
Много добре си го казала. Само едно нещо ще добавя- нещата винаги излизат от контрол при... следващото поколение. Просто ние растем и в един момент започваме и да остаряваме дори. :)
цитирай
13. saint1 - Не, не, не.....
05.04.2008 00:38
Ужасно написано. Накрая обаче стигнах до думичката ' навляках ' и ми стана ясно.
Како,аз съм на 23. Спри да си блъскаш главицата над въпроси тип 'какво е можело да бъде', щото гледай кво стана...Като чуя 'искаме строг контрол' и полудявам. Децата какво са бе? И те ше порастнат и те хора ше станат, оставете ги да живеят пълноценно, престанете да искате някой все нещо да ви забранява. Излезте от мечтата за утопия и красивия безоблачен свят. Нема такъв живот на тая планета. Другаде - вероятно, но тук - НЕ! Изобщо, мога да те критикувам до откат, истината е, че не ми се занимава.
цитирай
14. анонимен - Благодаря!
05.04.2008 07:55
Благодаря за искреността, която носи упование в естественият път на развитието на интелекта! От древни времена просветеността се е борила на живот и смърт с невежеството и така ще бъде и занапред!
Вярвай в себе си и върви смело напред и нагоре, но внимателно, че падането е лесно и падащите са много!
Ти си чудесна!
Хора като тебе правят живота сред хората щастлив!
Бъди здрава и ... все по-такава, каквато си!
цитирай
15. alexbg - :)))))))))))))))))
05.04.2008 10:57
Ужасно или не никой не те кара да го четеш.Не съм ти кака и няма да ти стана.Незнам какво ти е станало ясно , може да ме критикуваш ,но не и да ме обиждаш.Думи като утопия недей да ги използваш толко често -явно не си им разбрал смисъла.Аз говоря за норми и морални ценостти.
А това е написано от теб за да разбереш ,че не само си противоречис ,ами май незнаеш какво пишеш.
"Моят си свят! Защо отвсякъде някой се опитва да подрони представата за моя си, моя свят! Аз виждам нещата по един начин, съседа по друг. И сега трябва да се надвикваме? Да си натрапим идеите взаимно? Нема нужда.

Къде отиде цялата тази толерантност? Защото когато се изкаже някакво по-различно мнение, винаги някой трябва да ти обесни какъв си пън, че да разсъждаваш така "

Към анонимен:БЛАГОДАРЯ за милите думи.Значат много за мен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 292332
Постинги: 27
Коментари: 356
Гласове: 1194
Архив